Hete Pepers

Hete pepers, echt een boek voor peperliefhebbers zoals ik.

Dit is niet alleen een kookboek, het is zoveel meer. Hete pepers beschrijft hoe je pepers het best kan planten, oogsten en hoe je de chilipepers het best verwerkt. Zoals fermenteren, drogen, inmaken, pekelen en roken.

8000 jaar geleden aten mensen al chilipepers, hoe cool is dat!

Ook vertelt het boek waarom je een tinteling voelt, hoe je echt moet proeven, waar de heetste delen van de peper bevinden en welke soorten en rassen er allemaal zijn.

De schrijver is Jeroen Hazebroek, een barbecue-kok, schrijver en peperliefhebber. Hij schreef al eerder boeken als, hete vuren, hete rook en hete kolen, maar hete pepers is echt mijn favoriet! Zijn persoonlijke verhaal trekt me heel erg aan, omdat hij ook fouten heeft gemaakt zoals het vergeten van handschoenen of het eten van te hete pepers.

Kortom ik kan mega veel leren van dit boek en jij ook!

BoekenBoeken

Volg zijn website als je ook een barbecue liefhebber bent voor tips: hetkookvuur

Waar komt je liefde voor koken vandaan?

Jeroen Hazebroek: Grotendeels van mijn vader en mijn tantes, koken en de horeca zit in de familie. Op jonge leeftijd raakt ik gefascineerd door fikkie stoken en het koken op vuur, dat is altijd gebleven.

Favoriete peper:

Jeroen Hazebroek: Ghost of Madam Jeanette, beiden vanwege het compleet verschillende aroma.

Ghost is rijp, rood fruit. Madam Jeanette complex en bloemig, citrus en fris.
De Ghost het liefst gedroogd als een onderdeel van een rub.
De madam Jeanette vers gesneden, zoals ze in Suriname doen.

Favoriete Sambal:

Jeroen Hazebroek: Zelf gemaakte Sambal Badjak, fijne complexiteit of de Surinaamse Piccalilly van de Rotterdamse Sambalman, mooi fris.

Favoriete Hot Sauce:

Jeroen Hazebroek: Natuurlijk mijn eigen Hete Saus gemaakt door Sausguru. Van een ander: Dirty Dicks Hot Sauce, stroperig zoet, maar niet zo funky als de meeste Amerikaanse sauzen (daarom houd ik ook meer van de Mexicaanse hot sauces). Heel goed alleen op een gerecht of opgelost in een mayonaise. Die gaat niet vervelen.

Favoriete pittige gerecht?

Jeroen Hazebroek: Kip of kipdelen met een Ghost rub en frisse Pico de gallo salsa. Daarnaast een Indiase curry of dahl die heel sneaky opkomt, waarna je pas doorhebt dat je echt heet eet, als je in je nek en bij je haarwortels begint te zweten.

Wat is jouw geheime pittige tip?

Jeroen Hazebroek: Dat extreem hete pepers gedroogd en vermalen in kleine hoeveelheid, gemengd met minder pittige pepers of gedroogde zoete paprika, een enorme boost aan je gerecht geven zonder te overheersen. Dat alle pepers door te roken een compleet andere dimensie krijgen, niet alleen de milde jalapeno naar chipotle of poblano naar ancho.

Groeten Jeroen HazebroekBoeken

Ook grote hete peperfan? Bestel dit boek via onderstaande link! ♥️ de Samballerie⁠

Boeken

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop