Samballerie
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Robin Soraya

Maker van de Samballerie

Robin Soraya

De Samballerie 🌶 wordt onderhouden door, Robin Soraya (31) uit Amsterdam.

Als half indo ben ik zoals alle Indo’s gek van eten, geef ik graag dinnerparty’s en wordt ik vaak een feeder genoemd.

Tuurlijk kan ik enorm genieten van een hippe lunchtent, maar dolgelukkig ben ik op een onverwachte streetmarket in Indo of Maleisië, een tacokraampje ‘s nachts langs de weg in Mexico, een heerlijke steak van de braai in Zuid-Afrika of een foodhall in Portugal of Frankrijk.

Eten tussen de locals, genieten van de rijke cultuur en heerlijke gerechten.
Nieuwe dingen proberen verreikt je smaak. Ik vind weinig dingen vies en proef alles.

Zo kreeg ik een keer koeienmaag en koeienlong van een vriendin in Indonesië.
Lekker was het niet, maar als je het niet probeert weet je het ook niet!

 

Ik was niet altijd zo’n fijnproever, thuis kreeg ik vaak als veel Hollanders, aardappels, vlees en groenten.
Mijn Indische moeder, kookt namelijk nooit Indisch.

Toen ik een jaar of 20 was, startte mijn interesse voor koken en geloof me dit ging vaak mis.
Te veel zout of veel te pittig. Ik hou mij ook nooit aan een recept (doe ik nog steeds, oops!)

Zoals mijn opa ben ik echt een gevoelskoker, een beetje van dit en een beetje van dat en blijven proeven.
Op die manier gaan nieuwe gerechten wel eens mis, maar ontstaan er ook perfecte nieuwe combinaties!

Als Indo is pittig eten er natuurlijk met de paplepel ingegoten 🔥,
maar mijn interesse voor de Exotische pittige keuken komt vooral door mijn uiteenlopende vriendengroep.

Indisch, Moluks, Grieks, Chinees, Surinaams, Koreaans en Mexicaanse afkomst, allemaal met een liefde voor eten.
Ik kies ze er denk op uit, want mijn vriendje en ik kunnen er ook wat van!

Mijn allerbeste vriendin woont ook nog eens in Mexico, het geboorteland van de chilipeper. Ik zoek haar met alle liefde op en laat mij dan inspireren door de locals, zij maken echt een feestje van hun spicyfood.

🌶 Pittig eten gaat voor mij niet om het branderige gevoel, of hoe heter hoe beter. De chilipeper is zoveel meer dan dat. Er zijn zoveel verschillende pepers, chilipoeders en chilisauzen, die elk voor een andere smaaksensatie zorgen.

Ik eet het niet alleen bij rijst en vlees, maar ook bij fruit, groenten, ei, cocktails, bier en smoothies 😋.

So enjoy the Spiciness en volg mij in mijn weg door de Spicy World, you will like it!

❤️ de Samballerie

 

💡Heb je vragen of opmerkingen? Let me know via het contact formulier! Contact