Vega Springrolls

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Rijstpapier * 1 pak, minimaal 5 vellen
(Optioneel) Surimi * 8 stukjes (1 pakje)
Paprika * 3 stuks voor de kleuren
Wortel/peen * 1 grote wortel of 4 kleintjes
Koriander * 1 bosje
Bos ui * 1 stuk
Seroendeng / of geplette nootjes * handje vol / 2 EL


Voor de saus:

Verse of gedroogde peper naar keuze *
Ik kies hierbij altijd graag voor rawit, heerlijke smaak geeft die!
Sesam olie * 2 TL
Vissaus  * 
1 TL
Honing *
1 EL
Soyasaus *
3 TL

Home Made Springrolls.
Dit is zo’n lekker voorgerecht, het is een soort gezonde vega versie van loempia’s.

Maak eerst de saus, dan kan die vast een beetje intrekken. De saus is super simpel, meng alle saus ingrediënten met de gesneden rauwe of gedroogde pepers, zo word de saus lekker pittig! Heb je geen pepers, chilipoeder of sambal oelek werkt ook!

Snijd alle groenten in dunne reepjes, en maak een handje vol van alle rauw groenten en de surimi (kan ook zonder, net zo lekker of vervangbaar voor gekookte garnalen)

Let’s start!

Pak een rijstpapier, dompel deze compleet in water en verdeel de groenten over het rijstenpapier dwars over het midden. Rol het rijstpapier voorzichtig dicht aan de ene kant over de groenten heen. Probeer dit strak te doen, zonder te scheuren, het plakt erg! Als dit is gelukt, pak je de andere kant en vouw je de springroll dicht.

Zorg dat de zijkanten ook dicht zijn, dit hoeft niet mega netjes, maar het moet wel dicht zijn anders valt alles eruit. Laat dit even liggen voordat je het op eet. Heerlijk als voorgerecht of tussendoortje, Selamat Makan!)

💡Eet de springroll heerlijk met het sausje (dit is echt stiekem het lekkerst!)

❤️ Liefs de Samballerie

Koken

💡Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.