Tofu met broccoli rijst

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Tofu * I blok
Broccoli rijst * I pak, of zelf een broccoli vermalen.
Maggi blokje * 1
Ketjap Manis * 3 EL
Knoflook * 2 tenen
Gember * 4 plakjes
Koriander * handjevol
Seroendeng * 1 EL (of maak dit zelf door nootjes te
Bosui * handjevol

Chilivlokken * naar keuze
Arachide olie om in te bakken

Met een Vega familie ben ik zelf ook meer vega gaan eten.
Dit een mega goede optie, aangezien het bijna doet denken aan een vlees maaltijd aangezien ik de tofu hetzelfde bereid.

Dep als eerst de tofu goed uit op keukenpapier, zodat je het meeste water verliest.
Snijd de tofu in blokjes en dep de blokjes nogmaals. Doe dit zorgvuldig zodat de smaak van de tofu lekkerder wordt en niet zo waterig.

Voeg in een diepe pan olie toe zodat de tofu onder water komt te staan. Past het niet? Doe het dan een paar keer.

Bak de tofu rustig totdat het knapperig is. Dep de Tofu weer op een keukenpapier en verlies de meeste olie, zodat het niet zo vettig is.
Marineer de tofu met Ketjap, knoflook, gember en chilivlokken. Laat dit even intrekken.

Fruit het maggi blokje in een beetje arachideolie, voeg de broccolirijst toe en bak het rustig op. (Is echt mega snel klaar)
Voeg de gesneden bosui toe en bak nog eventjes mee. Zet het vuur uit en besprenkel met de Seroendeng.

Voeg de Tofu toe, besprenkel eventueel met koriander.

En eet smakelijk! Makkelijk en heerlijk vega!
❤️ de Samballerie

Boeken

💡Wil je nog meer vega inspiratie? check ze allemaal hier: Vegalicious
En Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.