Surimi springrolls

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Rijstpapier * 4/5
Surimi * 200 gram (6 of 8 sticks)
komkommer * 1/2
Selderij * 1
Koriander * 8 takjes
Rode Chupetinho pepers 5
of Rode peper/Jalapeno * 3

Voor de saus
Honing * 2 TL
Sesam olie * 2 TL
vissaus * 1 TL
Sojasaus * 1 TL
Hete Chilipoeder * 1

🤩 Springrolls, I Love it!

Heerlijk als lunch op een heerlijke zonnige plek aan het water ☀️, maar net zo lekker thuis.
Het is namelijk super makkelijk en zo kan je zelf kiezen hoe je de springroll invult.

💡 De springrolls zijn het lekkerst als je ze meteen (of binnen max een uur) op eet.
Dus maak ze niet van te voren als je bezoek hebt, dan worden ze hard en taai.. bah.

Ik heb altijd rijstpapier in huis, omdat dit de perfecte manier is om jouw koelkast te legen.
Hoe vaak heb je wel niet dat je groenten over hebt en geen idee hebt wat je ermee moet?

Met mijn vriendje die groenten verslaafd is, komt dat bij mij super vaak voor.
Dus wees vrij om de groenten aan te passen, of iets toe te voegen zoals paprika of wortel.

Oke Let’s start!

Pak 1 rijstpapier en maak deze helemaal nat onder de kraan.
Je kan hem ook in een bak leggen, het weken duurt namelijk even.
Wanneer deze compleet slap is, is het klaar voor gebruik.

💡 Leg deze op een snijplank en zorg dat het niet breekt!! Voorzichtig uit elkaar halen.

Snijd de komkommer in een lang dik stuk zoals op de foto.

Doe de Surimi sticks er tegen aan.
De selderij snijd je hetzelfde met de blaadjes erbij en doe die er boven op
(of hussel een beetje, zo krijg je een leuk gezicht als je het dicht rolt.)

Doe de koriander steeltjes dan er bovenop.

Rol de springrolls dan voorzichtig dicht.
Stevig, maar breek het niet!

Zorg dat de zijkanten ook mooi zijn, vouw ze eventueel dicht.
Of druk de inhoud erin als deze er te veel uit komen.
Rol er dan zoveel je wil (ik maak er vaak 3 pp)

Snijd je peper voor garnering (ik koos voor de rode chupetinho’s) Koop deze hier

Deze hebben de smaak van peper zonder de pittigheid.
Perfect omdat ik voor hete chiliflakes kies en een pittig sausje.
Zo kan je het super pittig laten lijken, zonder dat het de smaak verpest.

💡 Je kan dus ook kiezen voor rode peper of (rode)jalapeno, net zo lekker.
Pas dan wel op met welke chiliflakes je gebruikt.

Wanneer ze klaar zijn, besprenkel de springrolls met hete chilipoeder.
Ik koos voor mijn home made van habanero, rawit, zeezout en gebakken knoflook.

💡 Koop deze eventueel hier! (aanrader!)

Verspreid de gesneden pepers en korianderblaadjes over de springrolls en het bord.

Maak de saus door de ingrediënten van de saus te mixen met een lepeltje.
Doe er wat chili vlokken of gedroogde peper in voor extra spice (rawit is hier perfect voor)

Eet de springrolls door deze in de saus te dippen, heerlijk 😋😋😋 Eet smakelijk!