Spicy Vongole

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Vongole * 500 gram
Droge witte wijn * 1 glas
Olijfolie * scheutje
Knoflook * 2/3 tenen
Ui * 1
Zoete Paprika * 1
Cherry Tomaatjes * stuk of 10
Peterselie * Handje vol

Voeg Sweety drop pepertjes toe voor extra kleur: sweety drops

Vongole is mijn favoriete gerecht in Portugal, maar in Kuala Lumpur kwam ik erachter dat het ook extreem spicy kan!

Vorig jaar reisde ik na de kerst met mijn lieve vriend en een backpack naar Kuala Lumpur om verder door te reizen naar de jungle in Borneo.

Ben je ook gek van Maleisisch eten en de streetfood cultuur? Check dan het boek van Norman Musa! Magisch Maleisisch of bestel je boek gelijk hier! (Aanrader!!!!) Bestel het boek

BoekenKokenKoken

Deze Vongole is een mix van Portugal en Maleisië, op de oude traditionele manier met witte wijn maar wel extra veel peper en super easy (love it)

Kies voor een diepe wokpan, doe de olie en gesneden ui in de pan. Even lekker aanfruiten. Voeg dan de rode peper (grof gesneden), paprika toe en bak rustig mee.

Voeg de (goed gewassen!! Veel zand!) Vongole toe in de pan met de gesneden knoflook (ik hou van grove stukjes maar je kan ook de knoflookpers gebruiken) en blus na 30 sec af met witte wijn.

Leg een deksel op de pan voor 1 minuutje, haal de deksel eraf en houd het goed in de gaten, zodat alle schelpjes open gaan en de wijn verdampt.

💡Blijven er schelpen dicht? Dan zijn ze niet goed, gooi ze weg!!

Als alle schelpjes open zijn en smaak goed is (altijd proeven!), kan je gaan opdienen. Heb je spaghetti of witte rijst erbij, doe dit dan als eerst op het bord en dan de de vongole met de saus/olie (die is het lekkerst!)

Maak het bord af met een beetje peterselie en chiliflakes/chilipoeder.

Eet smakelijk!

❤️ Liefs de Samballerie

💡Op zoek naar een chiliflakes recept? Check deze! Home Made Chili Flakes

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenKoken