Spicy Quesadillas

  • Voorgerecht
  • 5 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

(Oude) Kaas * paar plakjes
(volkoren) tortilla’s * 2
Tomaat * 1/2
Spinazie * paar blaadjes
Basilicum * paar blaadjes
Sambal oelek * 3 TL (of naar wens)

Dipsaus
Sambal madame jeanette * 2 EL

De Sambals koop je hier!

🧀 Spicy Quesadillas, vind ik echt heerlijk 😍!

Ik at het voor de lunch gister en vandaag weer omdat het zo overheerlijk is.
Juist met deze warme dagen ☀!

💡 Wist je dat warm eten juist goed is deze dagen?
Warm (eten en drinken) en dus ook pittig eten zorgt juist voor verkoeling!

De quesadilla brengt mij een beetje terug naar het o zo mooie Mexico.
Waar je dit heerlijk eet als lunch of voorgerechtje.

En ik zou de Samballerie 🌶 niet zijn, als het geen pittig recept is!

Ik heb een creatie gemaakt met mijn rauwe sambal oelek.

De sambal smeer je op je tortilla aan de ene helft.
De andere helft bedek je met kaas, spinazie, tomaat en een paar blaadjes basilicum.

💡 Je kan ook nog vlees toevoegen, ham bijvoorbeeld als je meer zin hebt in een tosti.

Dan vouw je de tortilla dubbel en plaats je deze in je tosti ijzer.
Ik heb een grill tosti apparaat, die zorgt voor mooie streepjes 🙂

💡 Let goed op, want de kaas smelt lekker snel.

Wanneer de quesadilla klaar is, snijd je deze in kleine driehoekjes, zoals een 🍕 pizzapunt.

De Madame Jeanette sambal is een perfecte dipsaus hiervoor, lekker spicy!
Je kan natuurlijk ook kiezen voor ketchup oid, maar dan krijg je meer een tosti gevoel.

Besprenkel de quesadillas met een paar blaadjes basilicum en doe deze ook in de dipsaus voor een extra leuk effect.

Ik koos voor blaadjes en de bloemtjes van de basilicum plant uit mijn tuin =)

Makkelijk toch?
Eet smakelijk en tot snel!

💡 Wil je de sambal oelek en madame jeanette sambal kopen? Check het menu hier!

❤ Liefs de Samballerie