Direct naar de webshop
Gebruik kortingscode NIEUW

Spicy Kipgehakt

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Kipgehakt * 300 gram
Gember * 3 plakjes
Witte rijst * voor 2 personen
Petehbonen * 100 gram (*optioneel je kan ook kiezen voor paprika bij)
Ui * 2
Knoflook * 2 tenen
Rode peper * 2 voor mild
Rawit peper * 4/5 voor lekker spicy
Gehaktkruiden / zout, peper & Paprika poeder * naar smaak
Thaise basilicum * blaadje of 10
Ketjap Manis * 4 EL

Dat ik gek van kip ben, is wel te zien aan de hoeveelheid kip in de recepten 🤩
Kipgehakt is wel totaal iets anders, de textuur van gehakt en super zacht.

Een vriendinnetje maakte dit altijd voor me als ik kwam eten, super pittig 🌶 met petehbonen.
Helaas verkopen ze dit niet bij de supermarkt, wel bij de toko. Maar zonder is ook erug lekker!

Dit gerecht is super snel klaar, daarom is het ook een van mijn favoriete gerechten.

Zet de witte rijst op in je rijstkoker.
Fruit je ui in de pan met een beetje olie, voeg het gehakt toe en kruid.
Voeg de gesneden rode peper en plakken gember en thaise basilicum toe en rul het gehakt bruin op niet te hoog vuur.

Ik snijd de pepers altijd in grote stukken zodat je zelf kan bepalen of je de peper opeet of juist niet.
Handig met bezoek die niet zo van pittig eten houdt 😉

Voeg de Petehbonen toe in de pan.

Voeg ook de knoflook toe en fruit het mee, ik hou zelf van grove stukken knoflook ipv persen.

Wanneer het gehakt bruin is gebakken, voeg de Ketjap manis toe en wees niet zuinig.
Goed roeren en in laten trekken op laag vuur.

Na 5 minuten vuur uitdraaien en heerlijk eten met witte rijst en sambal.

❤️ de Samballerie

💡 Ook gek op Ketjap Manis? Probeer mijn favo gerecht van oma dan ook een keer! Babi ketjap van oma