Spicy Gamba’s pil pil

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Gamba’s * 5 tot 6 medium gamba’s (of 3 grote) per bakje is voldoende.
Olijf olie * om in te bakken (wees niet zuinig!)
Knoflook * 4 tenen
Paprikapoeder * 1 TL
gedroogde of verse (Rawit)peper * Ik  kies voor 3 gedroogde Rawit pp.
Kies zelf hoe heet je het wil. Wil je het mild? Kies dan voor 1 Spaanse peper voor 2 personen.

Wil je het nog sterker? Gebruik een gedroogde habanero voor 2 personen, (verwijder wel de pitjes anders ga je dood!)
Peterselie * handje vol

Gamba’s pil pil, doet me altijd zo erg denken aan Spanje en Portugal.
Die houden van spicy en zijn niet bang om knoflook te gebruiken, ik hou ervan!

Ik maakte dit altijd in 1 pannetje voor 2 of 4 personen, maar mijn stiefvader (die overigens in Spanje heeft gewoond en zijn eigen restaurant had) gooit het level altijd omhoog en plaatste het bakje op het gasfornuis.

Zo borrelt het nog langer en heb je echt een heet bakje, zoals in spanje.

Welke methode kies jij?

Let’s start!

Gamba′s ontdarmen en afspoelen onder de kraan, goed afdeppen.

Ruim olijfolie in het diepe pannetje, zorg dat het goed warm word.
Voeg de peper(s), paprikapoeder en gamba’s toe.
Knoflook grof snijden en later toevoegen. (let op laat het niet verbranden!!!!)

Gamba’s zijn klaar als ze roze en gekruld zijn.

Voeg de peterselie als laatst toe.

💡 Serveer het liefst warm en pruttelend op tafel, dat staat zo leuk!
Eet met brood, kan je lekker soppen in de olie, die is zo lekker!

❤️ de Samballerie

💡Wil je nog een pittig visrecept, check deze dan: Pepesan