Spicy Ananas Salsa

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Ananas – 1/2
Ui – 1 kleine, 1/2 grote
Habanero – 1/2 (rood of groen)
Munt -optioneel, paar blaadjes.

Tomaten Salsa:
Cherry tomaatjes – stuk of 10
Ui – 1 kleine, 1/2 grote
Jalapeno – 1
Citroepsap – iets minder dan een halve citroen

🤩 Mexico! Ik ben verliefd! Mijn bestie woont in Yucatan, die ik vaak op zoek en natuurlijk ben ik weg van het parelwitte strand en diep blauwe zee, maar wat mij helemaal gek maakt is Mexicaans eten!

Taco’s met biefstuk, garnalen of cactus. In een restaurant, een salsabar of ‘s nachts langs de weg na het stappen of uit de achterbak van locals. Serieus allemaal even lekker! Deze keuken is zo divers & verrassend.

Niet gek dat de chilipeper is geboren in dit prachtige land.

Mexicanen eten overal 🌶  bij, van mild tot heet, van gedroogde ancho en chipotle tot milde aji en extreem hete rauwe habanero’s. Extra smaken en kleur aan je gerecht is vanzelfsprekend in dit land, elk bord is een feestje. ❤️ it!

Deze spicy Mexicaanse ananas salsa is pittig en fris, perfect bij je taco, burrito of nachochips.

💡Kies wel voor de kleine echte Mexicaanse taco’s, ipv de grote wraps of gekke schelpen (die ze daar helemaal niet kennen!) Je kan deze gewoon bij de Albert Heijn kopen of online bestellen bij bijv Tjin’s Toko, Mexicaanse winkel of Westlandpeppers, in wit en zwart! Super leuk.

💡En hierdoor kan je meerdere taco’s en verschillende smaken proeven ipv 1 overvolle taco op je bord met geraspte kaas…

Ok let’s start!

Ananas salsa: Snijd de ui in snippers, je eet ze namelijk rauw. Maak je beiden salsa’s? snijd dan 1 ui en gebruik de helft voor 1 salsa. Snijd de ananas in kleine blokjes blokjes en meng met de ui. (Zorg dat de ananas heel blijft, niet pletten!)

Snijd de habanero (met een handschoentje of vork zodat je vingers niet de peper raken.) in hele kleine snippers, je eet deze namelijk ook rauw. Meng dit met de ananas en ui en je salsa is klaar!

De Tomaten salsa maak je hetzelfde, snijd de ui in snippers, de cherry tomaten in vieren. De jalapeno snijd je ook in kleine blokjes (mijne op de foto waren iets te groot.)
Knijp de citroen erover uit, mengen en smullen maar!

💡De tomatensalsa is ook super lekker als bruschetta (op een warm stokbroodje met knoflook olie en een beetje zeezout en evt chiliflakes!)

💡Maak de salsa een half uurtje van te voren, zodat het lekker kan intrekken. Ik meng de salsa’s ook vaak in mijn taco, zo lekker!!!! En wil je het heter? 🔥🔥🔥 Kies voor meer peper!

❤️ de Samballerie

💡 Wil je meer Mexico? Check mijn Mexicaanse video’s op youtube, zoals Een Mexicaans vleesrestaurant en Ceviche en Aquachille op het strand!