Je hebt nodig:
Kippendijen * 1 Kilo
Knoflook * 3 Tenen
Ketoembar / Korianderzaad* 2 TL
Arachide Olie * 1 EL (gezonde olie van pinda)
Zout en Peper * 1 TL
Zoute Ketjap * 1 TL
Rijstewijn Azijn * 1 TL
Soyasaus * 1 EL
Sesam olie * 1 TL
Zoete Ketjap * 4 EL
Sambal * 1 TL (of meer naar keuze) Wij eten het graag erbij
Zie hier het recept van onze sambal: Oma’s sambal
Dit is het favo recept van mijn opa.
Als mijn opa Sate ayam maakt, helpen de kinderen met rijgen en staan we gezellig bij opa terwijl hij de sateetjes bakt op de BBQ in de tuin. (Of het nu regent, waait of zonnig is)
Meng alle ingrediënten tot een marinade.
Snijd de kip in blokken (niet te klein)
Marineer de kip minstens een uur in de marinade (liefst minimaal 3 uur of de dag ervoor is nog beter! Zo krijg je de beste smaak.)
Bewaar een deel van de saus, om de kip later mee in te smeren (deze mag de rauwe kip niet aanraken!)
Rijg de kip strak tegen elkaar, zodat je ongeveer de helft hebt geregen met kip en de helft over hebt om dit vast te pakken op de BBQ.
(Dus niet zoals ik ook deed, met ruimte tussen de kip en tot het eind)
En dan lekker BBQen, rustig, regelmatig omdraaien en het liefst zoals opa op houtskool.
💡Vergeet niet de kip na het bbqen nog een x in te smeren met de saus!
Eet smakelijk ❤️ Opa en ik.
Wil je meer van opa? Check hier Opa’s nasi of opa’s pepesan
OF meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.