Sambal Tempeh met Quinoa

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Salade:
Quinoa * 300/400 gram (voor 4 personen)
Mango * 1
Avocado * 2 grote, 3/4 kleintjes
Oranje paprika * 1
Bosui * 1
Koriander * handjevol
Spinazie * 100 gram
limoen * 1

Tempeh * 1 blok
Sambal Badjak * 4 EL (2 voor marinade en 2 na het ‘fryen’)
Knoflook * 2 tenen
Zonnebloemolie * scheutje

Top combinatie dit, hete tempeh en een frisse mango/avocado salade.

💡 Heb je een airfryer? Gebruik deze dan, veel makkelijker, sneller en gezondere manier om je Tempeh te ‘Fryen’ ❤️.

Snijd de Tempeh in reepjes, doe deze in een bak en smeer deze met een kwastje in met olie.
Doe er dan grote eetlepels hete Sambal Badjak (naar keuze) bij, deze zijn mijn favoriet hiervoor: sambal kenari (sambal ananas zo lekker omg) Oma’s sambal van Super Sambal (zoet en heet!)

Pers twee tenen knoflook en smeer de tempeh hier goed in.
Laat als het kan dit minstens een halfuurtje intrekken met folie erover heen in de koelkast.

Kook de Quinoa en bewaar deze in een grote bak, of twee. Zorg dat de rest er nog bij kan.
Snijd de ingrediënten (behalve de limoen/citroen), houd de mango en avocado best grof.

De oranje paprika staat het leukst, omdat we nu verschillende kleuren bij elkaar hebben.
Van 👴🏽 heb ik altijd geleerd om zoveel mogelijk kleur op je bord toe te voegen!

Meng alles in een grote kom, doe er wat limoensap overheen en zorg dat je de avocado en mango niet breken.

Als de tempeh goed gemarineerd is doe je deze in de airfryer, op 180 ℃, zo’n 15/20 min.

Heb je geen airfryer? Bak het dan in zonnebloem olie. (Bewaar dan de meeste sambal voor na het bakken!)
Houd het in de gaten en hussel de tempeh soms even en proef tot ze goed zijn.

🤩🔥 Als ze knapperig zijn, haal je ze uit de airfryer en voeg je nog wat extra sambal toe voor de extra smaak.

Heb je het gebakken? Dep de tempeh goed af met keukenpapier om de meeste olie te verliezen.
Voeg daarna nog zeker 2 EL sambal toe, om genoeg smaak te geven.

Eet de tempeh samen met de frisse salade, voeg wat chilipoeder/flakes🌶 toe (hier een heerlijk recept!) op de salade als je dat lekker vind.

Heerlijk, fris, gezond en vega!
Maak er ook thuis een feestje van, juist nu!
Stay Safe everyone, ♥️ de Samballerie

KokenKoken