Sambal Oelek

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Lombok milde pepers *  30 pepers
Spaanse pepers * 20 pepers, oranje en gele pepers of kies voor Cayenne en bijvoorbeeld Aji pepers
Madame jeanette * 8 pepers
Rawit of Jalapeno pepers * 10 pepers
Uien * 2
Knoflooktenen * 5 tenen
Zout * 1 TL

Eigen sambal vind ik het allerlekkerst.
Zo kun je zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt, hoe heet de sambal wordt.
En kan je wegblijven van kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen.

Dit is echt mijn lievelings sambal, recept van mijn oma. Zonder te veel poespas.
Mooie frisse kleuren en de echte smaak van pepers, daar houden wij echt van!

sambalsambal

Blender alles tot een lekkere massa, groffe stukjes zijn lekker dus niet te lang, maar ook zeker niet te kort.

💡 Goed bewaren in een gesteriliseerd potje, altijd met een schone lepel gebruiken en is het te veel? Stop dan een deel (in een potje) in de vriezer. Zodat je het langer dan een maand kan bewaren.

Eet smakelijk! ❤️de Samballerie

💡Zoek je een ander pittig sausje zoals Tomaten Sambal of  Springroll saus
💡Of liever sambal bestellen? Mail me! op Robin@samballerie.nl

En Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube. ❤️