Sambal Goreng Tempeh

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Tempeh * 1 blok
Ui * 2
Sambal * 2 EL (of naar keuze)
Knoflook * 2 tenen
Spinazie * Handjevol
Koriander * Handjevol
Zout * naar smaak

Sambal Goreng Tempeh

Deze gebakken tempeh is lekker gebakken in Sambal.

Ik koos voor een eigen gemaakte Sambal. Check verschillende home made sambals hier: Hete sauzen
(voor het gebruik van eigen gemaakte sambal moet je wel extra tijd inrekenen!)

En ik voegde extra knoflook, ui en spinazie toe 🤩.

Snijd de Tempeh in reepjes, zo groot als je zelf lekker vind. Ik hou van dunne knapperige, maar mijn oma weer van dik bijvoorbeeld.

Marineer de Tempeh in de sambal badjak, voeg een beetje olie toe zodat je het goed kan mengen.
Laat dit even half uurtje (of langer) intrekken.

💡Heb je een airfryer? Gooi de Tempeh in de airfryer een minuut of 20.
(Lekkerder en makkelijker dan in de pan, brand niet zo snel aan ook!)

Of bak dan de tempeh op laag vuur. Dit duurt wel eventjes.
Knapperig zijn ze het lekkerst vind ik, blijf erbij en goed husselen.

Voeg de gesneden ui later toe en bak deze mee. (gebruik je de airfryer, doe dit dan los in een pannetje.)
Als de tempeh aardig bruin is,  kan de spinazie en knoflook erbij.

Proef even of de tempeh op smaak is? Voeg anders meer sambal toe en/of zout.
Rustig op laag vuur bakken tot ze krokant zijn. 🤩 Zo simpel kan Vegalicious zijn!

💡Dep de Tempeh goed af op keukenpapier, om veel water te verliezen en een krokante tempeh te krijgen.

Eet smakelijk! ❤️de Samballerie

EreadersEreaders

Koken