Sambal Eitjes

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Eieren * 3
Sambal * 2/3 EL
Olie * 2 TL

👵🏽 maakt altijd Besengeh eitjes, maar naast deze saus gebruik ik ook graag mijn eigen sambal.

Dit is heerlijk bij je nasi, roti, kip, groenten of gewoon als lunch met wat asperges zoals ik deze keer deed.
En het is zo simpel!

Kook de eitjes tot ze hard gekookt zijn, schrik ze af met koud water en halveer ze.

Bak de sambal op laag vuur in een pannetje in een beetje olie.
Gooi de eitjes in de pan en draai ze voorzichting met 2 lepels, zodat ze niet breken.

Zorg dat alles kanten onder de sambal zitten en je extra saus hebt, gooi er zo nodig nog een EL sambal bij.
Of wil je het milder? Doe er tomatenpuree of ketchup bij.

💡Wil je eigen gemaakte sambal gebruiken?
Ik vind de home made Sambal Badjak het lekkerst erbij!

❤️de Samballerie

EreadersEreadersKoken