Rudjak met fruit en groenten

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Rudjak Saus

Ketjap Manis * 4 EL
Trassi * (laat weg als je vega bent) 1/2 TL
Gula Djawa / Bruine suiker * 2 TL
Sambal oelek * 3 TL (of wat je zelf lekker vindt)
Of een verse peper * Denk aan Lombok (mild), Rawit, Habanero of yellow Face monkey.
Vis saus * 2 druppels (vervang voor snufje zout voor vega)

Meng je Groenten en fruit en zorg voor verschillende kleurtjes, aldus opa.
Mango is lekker als zoete basis.
Deze Rudjak bestaat uit het volgende, maar meng vooral wat je in huis hebt of lekker vind!

Cherry Tomaatjes * stuk of 6
Mango * 1
Groene Paprika * 1/2
Mandarijn * 1

Rudjak is zo lekker fris en pittig, de manier om je dagelijkse groenten en fruit binnen te krijgen.

Deze ‘Indonesische vruchtensalade’ is heerlijk als lunch, toetje, maar ook perfect naast je avondeten.
Lekker pittig en fris!

Rudjak eet ik heel vaak bij 👴🏽 en maken wij met wat we in huis hebben, #NOFOODWASTE

Ereaders

Meng de Rudjak saus in een bakje of in je vijzel.
Begin met de Ketjap manis (kies de dikke hiervoor, witte fles met rode dop bij de toko!)
Prak de Trassi (laat dit weg als je vega bent) en meng dit goed door de ketjap met de suiker.

Meng dan de rest van de ingrediënten en roer/vijzel goed tot alles goed gemengd is.
Snijd de groenten en fruit en meng dit op een bordje.
Gooi dan de Rudjak saus erover heen en meng een beetje.

Selemat Makan! ❤️de Samballerie

💡Zie hier ook de simpele Mango rudjak: Mango Rudjak

Boeken