Citroen Kip uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Kippenvleugels * 6
Olijfolie * 2 EL
Thijm * paar verse takjes
Zeezout * 2 TL
Citroengras * 2 stuks (geplet voor meer smaak)
Korianderzaad * handjevol
Rozemarijn 2 TL
Knoflook * 2 tenen
citroen * 1
Lombok en Adjuma peper  * naar smaak, ik deed van beiden 1

I ❤️ chickenwings, My #favourite 😍⁠⠀

Neem altijd de tijd om je kip te marineren, dit geeft zoveel meer smaak aan je kip. (Liefst min een uur!)

Deze lente marinade heb ik zomaar verzonnen, maar het smaakte heerlijk fris, fruitig en natuurlijk pittig!


Leg de kippenvleugels in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en rozemarijn.

Plet de knoflook en citroengras, zodat de smaken goed loskomen in de oven.
Doe dan de kip bovenop, met de verse tijm, citroen schijven, korianderzaad, rode peper en/of adjuma (gebruik handschoenen of een vork bij het snijden van de adjuma!)

De kip heeft niet zo lang nodig.

Braad de kip 35 min in de oven op 180 graden en eventueel nog 3 minuutjes op grill stand voor een extra knapperig korstje.

💡Gebruik altijd een groot stuk van je peper, om je kip te marineren en eet de gebakken Adjuma niet op! Ik heb het geprobeerd en het was geen pretje kan ik je vertellen haha

De rode peper zou je eventueel wel kunnen opeten.

❤️ Liefs de Samballerie

Check hier nog een lekker kip recept: Hete kerrie kip broodje of Hete kip salade