Samballerie
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Kip uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Kippenvleugels * 6
Olijfolie * 2 EL
Thijm * paar verse takjes
Zeezout * 2 TL
Citroengras * 2 stuks (geplet voor meer smaak)
Korianderzaad * handjevol
Rozemarijn 2 TL
Knoflook * 2 tenen
citroen * 1
Lombok en Adjuma peper  * naar smaak, ik deed van beiden 1

I ❤️ chickenwings, My #favourite 😍⁠⠀

Neem altijd de tijd om je kip te marineren, dit geeft zoveel meer smaak aan je kip. (Liefst min een uur!)

Deze lente marinade heb ik zomaar verzonnen, maar het smaakte heerlijk fris, fruitig en natuurlijk pittig!
Leg de kippenvleugels in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en rozemarijn.
Plet de knoflook en citroengras en gooi boven op de kip, met de verse tijm, citroen schijven, korianderzaad, rode peper en adjuma (gebruik handschoenen.)

35 min in de oven op 180 graden.

💡Gebruik altijd een groot stuk van je peper, om je kip te marineren en eet de gebakken Adjuma niet op uit de oven! Ik heb het geprobeerd en het was geen pretje kan ik je vertellen haha

❤️ Liefs de Samballerie

Check hier nog een lekker kip recept: Hete kerrie kip broodje