Kip Marinade van opa

  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Kippendijen of -vleugels * 1 kilo
Ook lekekr met nepvlees of oesterzwammen * 1 kilo
Rode spaanse pepers * 3
Zoet-zout marinade (toko) * goeie scheut
of zoete en/of zoute ketjap met een EL honing mensen
Citroengras * 1
Citroen * 1/2
Knoflook * 3 tenen
Kruidnagel * 3 (geen poeder)
Gember * 5 dikke plakken

Gemarineerde kip is heerlijk vooral als je het minimaal 3 uur van te voren marineert 😍.

Vaak als ik kook bel ik opa en oma, voor de gezelligheid maar ook voor tips natuurlijk.
Ik liet met trots mijn marinade zien, maar kreeg meteen op mijn kop van opa.

Eerst de marinade maken dan de kip toevoegen zei hij een beetje boos haha en hij kwam met de toevoeging van kruidnagel en sereh (citroengras) en eerlijk nu was de marinade af!

Maak de marinade altijd minimaal 2/3 uur van te voren voor het beste sappige resultaat.

Let’s start!

Gebruik een diepe kom waar de kip goed in kan liggen met de marinade erboven, dus niet te klein!

Doe een goede scheut zoet/zout marinade in de kom, de kruidnagels, de gemberplakken, gesneden peper, geperste/gesneden knoflook, meng dit goed en druppel een beetje citroensap erbij.

Voeg dan de kip toe. Gebruik een kwastje om de kip goed in te smeren.
De marinade moet echt boven de kip uitkomen, zo niet voeg je meer saus toe.

Zo trekt de marinade heerlijk in de kip.

Dek de kom af en laat dit minimaal 3 uur intrekken in de koelkast.

Verwarm daarna de oven voor op 180 graden, bak dan de kip zo’n 35 min gaar.
Check de kip wel! Maar over cooked is al helemaal niet lekker!

Excuus de after foto is al twee keer mislukt, omdat mijn visite te snel aanviel haha.

💡Maar dit is wel echt de perfecte maaltijd die je kan voorbereiden voor visite.
Heerlijk met witte rijst, nasi of zelfs aardappels of patat!

Liefs de Samballerie 🌶