Pimientos de Padron

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 personen

Je hebt nodig:

Pimientos de Padron * stuk of 10 per persoon
Bacon of Katenspek * paar plakjes, stuk of 4 door midden gesneden (8 plakjes)
Zeezout * Snufje
Chilipoeder * naar keuze, ik koos voor een milde lunch met Aji Amarillo poeder (licht spicy)

Spice it up met pittigere chiliflakes als je daar zin in hebt, zoals deze: Chiliflakes, laat dan wel de zout weg!

Pimientos de Padron, de Spaanse roulette 🌶 . Helaas is de pimientos helemaal niet heet, maar één op de tien kan zomaar pikant zijn! Ik had er vandaag 1, jippie🔥!

Deze milde Spaanse tapas peper/paprika is heerlijk als tussendoortje of lunch zoals ik vandaag deed. De meeste mensen bakken het in olijfolie, maar ik hou het graag rauw en grill het in een grillpan zonder olie.

De bacon past perfect bij deze peper, bak de bacon of katenspek wel apart in een pannetje (weer zonder olie!) en dep de bacon af op keukenpapier om nog wat olie kwijt te raken.

De Pimientos de Padron bak je dus apart in een grillpan met wat zeezout, een minuut of 5. Zodat de peper een beetje zwart aankoekt (dit is normaal).

💡Je kan de peper ook direct in het vuur garen (hou de peper in het vuur of op je BBQ), dat geeft echt een cool effect! Dit zag ik bij chilipeppermadness, hij is echt mijn peppergod, volg hem voor heerlijk pittige recepten en toffe video’s!

Besprenkel de pepers in de pan met chiliflakes, ik koos voor medium spicy vandaag met Aji Amarillo flakes.
Mix de peper en bacon door elkaar en smullen maar!

💡Maak dit gerecht heter door spicy Home Made Chili Flakes of het te bakken in Hete Olijfolie

❤️ de Samballerie

Koken

Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.