Je hebt nodig:
Pasta fusilli * 750 gram kilo
Kippendijfilet * 500 gram (evt. vervangen met Vega Kip of Tofu)
5 Kruidenpoeder voor de marinade van de kip
Ongezouten Nootjes naar keuze * 200 gram
Cherry Tomaatjes * 500 gram
Bosui * 2 stuks
Chiliflakes naar keuze
Rucola * 1 zakje 150 gram
Groene Pesto * 1 potje (185 gram)
Pittige Pastasalade.
Dit is een gerecht wat ik maakte toen mijn oude huisgenootjes kwamen eten.
Ik pak graag uit met koken als er visite is, alleen heb je helaas niet altijd de tijd hiervoor. Ik maakte dit gerecht de avond ervoor, de pasta salade eet je namelijk toch koud.
Dep als eerst de Kip op een keukenpapiertje zodat er een deel van het water uit de kip is en je meer smaak krijgt.
Snijd de kip in grote grove stukken en marineer deze in een beetje olijfolie en 5 kruidenpoeder (kan je vervangen voor een eigen kruiden naar keuze) en doe dit het liefst een uur voor het bakken, kip is lekkerder als je deze even goed laat in marineren.
Cherry tomaatjes snijd je door midden, de bosui snijd je in grove stukken en plet de nootjes in kleine stukjes in een vijzel of met de achterkant van een groot mes. Kook de pasta kort in gekookt water met een beetje zout.
Wanneer de pasta klaar is laat je deze even afkoelen. Daarna meng je deze goed met de groene pesto (hoeveelheid naar keuze, ik hou van veel pesto.) Dan gaan we mixen! Meng de kip, bosui, cherrytomaatjes en rucola door de pasta heen. Goed roeren, zodat de smaak overal terug komt.
Als laatst bestrooi je de pasta met de nootjes (anders word het slap) en de chiliflakes. Dit kan je ook op tafel zetten, zodat iedereen zelf zijn pittigheid van de pasta kan bepalen!
Eet smakelijk, ❤️ de Samballerie
💌 PS
Wil je ook eigen home made chiliflakes zoals ik gebruiken? Check dit recept hier: Home Made Chili Flakes
En op het bord ligt ook een overheerlijke Mango/Avocado salade, wat heerlijk bij de pasta smaakt. Mix je Mango met limoensap, geplette avocado, cherry tomaatjes en chiliflakes! #sogood
Joe joe! XOXO de Samballerie