Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Opa’s Pepesan

  • Hoofdgerecht
  • 120 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Opa’s Pepesan is hete vis, wij maakte hem deze keer met garnalen, maar dit kan zeer goed met witte vis als makreel en kabeljauw.

Garnalen * 500 gram
Sambal oelek/of home made sambal * 3 EL
Ui * 3 1
Knoflook * 5 tenen
Kemiri noten * 6
djeroek Poeroet * 2 blaadjes (of sap van 1/2 limoen)
Ketjap Asin (zoute ketjap) * 1 EL
OF Sojasaus * 2 EL
Vissaus (zout) * 2 TL
Trassi * 1 TL
Arachide olie * 3 EL
Aluminium folie of nog beter bananenblad

Koken met opa is zo leuk, vooral als hij de BBQ erbij pakt.
Dan voel ik mij altijd een beetje in Indonesië met opa.

Er wordt tijd genomen om de garnalen te marineren, met een glaasje en zonder haast. Er wordt pas gebarbecued als iedereen er is, zodat je vers en warm van de bbq eet.

opa bbqenopa's pepesan

Maak als eerst de boemboe in een vijzel (of bakje)
Wrijf de ui, knoflook, sambal, trassi en kemirinoten tot een prutje in de vijzel.
Voeg de zout en olie toe en meng tot een massa. (Kies je voor citroensap, voeg deze dan ook nu toe.)

Maak de garnalen schoon, ontdarm ze waar nodig en dep ze af op keukenpapier om veel water te verliezen.
Meng de garnalen in de boemboe, voeg de djeroek Poeroet toe en laat het liefst minimaal een uur intrekken.

Bak de garnalen in de boemboe heel kort in de pan, zodat je zeker weet dat alles gaar wordt.
Dit kan je ook overslaan.

Pak het bananenblad of aluminium folie erbij en smeer deze een beetje in met arachide olie.
Vul met de garnalen en maak het bananenblad dicht met een klein sateprikkertje (check de video)
Of vouw het aluminiumpapiet dicht. Zorg dat er geen vis uit valt!

Dit kan zo op de BBQ, blijf er wel bij! (kan eventueel ook in de oven 20min op 180ºC gegaard worden).

💡 Verwijder de djeroek Poeroet bij het serveren en pak pas op tafel uit, dat geeft zo’n wow effect!

❤️ de Samballerie en Opa.

Wil je meer van opa? Check hier opa’s Nasi en Bami Opa’s nasi

TuinTuin