Opa’s Atjar

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Natuurazijn of rijstewijn * 4 el
Kurkuma/kunir * 1 tl
Kruidnagel * 2 losse kruidnagel of ½ TL kruidnagelpoeder
Lombok * 1/4 heel dun genseden, mag ook 1 TL sambal oelek
Blad van witte kool of chinese kool * Heel dun gesneden
Wortel * (geen winterpeen) heel dun gesneden
Taugé * goed wassen koud water
Zilver uitjes * in 4 deeltjes snijden of Amsterdams uitje
Radijs  * dun gesneden
Komkommer/augurk dun gesneden
Zout/peper * 1/4 e theelepel
Suiker * ½ theelepel

Dit is mijn basis van atjar. Liefs opa.

Opa’s Atjar, zoals hij hem het liefst maakt.

Atjar eten wij standaard als salade bij ons gerecht en of bij de rijsttafel.
Maar wij eten dit ook in de middag, als lunch of tussendoortje.

Groenten is belangrijk, maar dan ook met smaak en een spice.
Alle kleuren en smaken door elkaar, in een licht pittig sausje. Heerlijk!

Snijd alle groenten (of maak je groenten op die je in huis hebt).
Mix de ingrediënten samen en voeg de rauwe groenten later toe.

atjaratjarSale (NL)

❤ opa.Koken

💡 Wil je meer pittige recepten? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.

En nog een recept van opa: check hier opa’s nasi