Noodels

  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 1 personen

Je hebt nodig:

Home made Noodels, veel beter dan uit een voorverpakt zakje.
Daar zitten vaak kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen in verwerkt.

olijfolie * om in te bakken
(Eier)noodles * 75 gram
Ui * 1 kleintje
Knoflook * 1 teen
Rode (Spaanse) peper * 1 (of meer)
Voor heter kan je ook kiezen voor bijv scotch bonnet of rawit pepers.
5spice kruiden * 1 TL
Gember * 3 plakjes
Zout * klein beetje

Ben je ook zo gek op noodles? Ik eet ze alleen niet meer graag uit een voorverpakt zakje, ik blijf graag weg van kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen.

Gooi je Favo kruiden in een vijzel met de gember en vijzel het tot een massa.

Kook de Noodles kort in kokend water (3 min)
Bak de ui en peper samen in een pan, voeg de knoflook iets later toe.
Zeef de noodles als ze gekookt zijn en voeg nog even in de pan.

Goed roeren, proeven of de smaak lekker is.
Voeg eventueel nog wat Ketjap en Seroendeng toe en besprenkel met koriander.

💡Is het nog niet heet genoeg? Voeg wat sambal toe, zoals deze: summer sambal
❤️ de Samballerie

BoekenTuin

💡 Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.