Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Madame Jeanette Sambal

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Madame Jeanette * 12
Rode Habanero * 5
Citroensap * 1/2
Zonnebloem olie * 3 EL
Azijn * 2 EL
cherry tomaatjes * 15
Of kies voor grotere tomaten * 7
Knoflook * 2
Ui * 1 grote of 1,5 kleine

Voor heter kies je minder tomaten, toch te heet voor je? Voeg extra tomaat en een btje citroensap en zonnebloem olie toe.

Madame Jeanette sambal, hoe heerlijk is dat?

Deze 🌶️⁠ is nogal heet, ik hou ervan!
Ook hou ik van de roze kleur die deze sambal krijgt als je de gele madame jeanette mixt met rode habanero (ook erg 🔥⁠)

Leukste aan deze sambal is, dat hij zo klaar is.
Dus jij kan het ook!

Let’s start!

Schil de knoflook tenen en snijd het kontje eraf.
Snijd de citroen door de helft en haal de ui uit de schil.
Was de 🌶️⁠ en tomaatjes goed.

Voeg samen in de blender met de knoflook, ui, azijn, olie en citroensap.
Mix it al up!

Proef even of het op jouw smaak en pittigheidslevel is.
Als het te 🔥⁠ is voeg je wat tomaatjes en citroensap toe. Wil je het heter? Voeg nog een peper toe 😋.

💡 Bewaar de sambal goed in een afgesloten schone pot in de koelkast.
Binnen een maand opeten! Anders een deel invriezen

KokenKoken

❤️ de Samballerie