Je hebt nodig:
Zalm * 2 stuks
Gedroogde Rawit * 2 of 3 (of meer)
limoen * 1/2
Dille * 1 TL
Zout * 1 TL
Paneermeel * 1 EL
Experimenteren, ik hou ervan. De zalm lag klaar in de koelkast en ik had zoals gewoonlijk weer zin in pittig eten…
Voor mijn verjaardag heb ik een peperdroger van mijn vrienden gehad, waarmee je bijvoorbeeld pepers en fruit kan drogen.
Een groene spicy kruid leek mij wel leuk bij zalm, dus koos ik ervoor om de heerlijke rawit peper te drogen en te mengen met gedroogde limoen. Dit duurt wel zeker een dag…(limoen duurt lang!)
Je kan er anders ook voor kiezen om alleen de limoenschil te gebruiken.
Na het drogen heb ik ze apart geblenderd en gemixt met zout, dille en een klein beetje meel (gebruik liever paneermeel, maar ik had het niet in huis…)
Smeer de zalm in met wat olie en met een kwastje smeer je dan de gemixte pittige kruiden op de zalm aan beiden kanten.
Lekker grillen in de grillpan en let op, dat het niet verbrand!
Langzaam grillen, niet te hoog vuur en voorzichtig omdraaien zodat de zalm niet breekt. langzaam garen zodat de binnenkant gaar wordt en de buitenkant niet verbrand. Ik hou ervan als ze zalm nog lekker roze van binnen is.
Eet met lekkere groenten en witte rijst, yummie!
❤ de Samballerie