Javaans omeletje

  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Eieren * 4
Olie * 2 EL
Ui * 1 kleintje
Knoflook * 1 teen
Sambal of chilivlokken * naar keuze
Santen (kokosblok) * 1 EL Santen
Trassi * 1 TL (Zoute garnalenpasta, kan je ook weg laten ivm Vegetarisch eten)
Kentjoer of Gember * mespuntje
Peper en zout naar smaak

Rucola * Handjevol voor garnering

Bij een speciaal omeletje moet ik altijd denken aan vakantie☀ daar krijg je vaak speciale eitjes met liefde gemaakt.

Net wat meer ingrediënten en smaak toegevoegd, waar je vaak normaal geen tijd voor hebt.

Deze ochtend nam ik wel de tijd en wel voor een heerlijk Javaans Omelet 🔥, uit het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk.
De Indische bijbel die elke indo in de kast heeft liggen!
😍Wil je ook Authentiek Indisch koken? koop het fantastische boek via de link hieronder!

BoekenKokenKoken

Let’s start.

Laat de santen beetje weken in gekookt water. Wrijf de kruiden in een vijzel samen met 2 EL van de geweekte santen.
Voeg er 2 EL water aan toe en meng het goed tot een pasta, nu heb je je eigen boemboe gemaakt!

Klop de eieren op met jouw boemboe mix en gooi het in een warme pan.
Bak er een omelet van, rustig laten koken op middel matig vuur. Doe er een deksel op en eventueel draai je de omelet nog een keer om.

In het boek rollen ze de omelet nog om en snijden ze hem in schuine repen. Ik laat hem liever in zijn geheel.

BoekenKoken

Zo dat was simpel hè, eet smakelijk! 😍

❤ de Samballerie

💡Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.