Jalapeno Sambal

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Jalapeno * 10 stuks
Rode Spaanse peper * 10 stuks
Groene Spaanse peper * 10 stuks
Gele Madame jeanette * 5 stuks
Rode Habanero * 2 stuks
Ui * 1 grote
Knoflook * 3 tenen
Zout * Snufje

Heerlijke Simpele sambal oelek , naar het recept van 👵🏽.
Ik kon het alleen niet laten om eens een groene sambal ervan te maken, I just love the colours!

Daarnaast is deze sambal altijd lekker, met welke pepers dan ook.
Zo kan je zelf experimenteren met jouw smaak en hoe pittig je het wil🔥.
En welke 🌶 jij lekker vindt.

Deze keer zet ik de mooie jalapeno in het zonnetje.

Was de 🌶 goed en kies of je de zaadlijst en de zaadjes in de pepers laat.
De zaadlijst (het witte waar de zaadjes aan vast zitten) maakt de sambal extra pittig, gebruik hiervoor wel altijd handschoenen!

Doe de pepers in de blender.
Snijd de ui in grote stukken, pel de knoflook en gooi dit met een beetje zout bij de pepers.

Blender de massa rustig en grof.
Kijk meerdere keren even of het goed gaat en zorg dat alles mee mixt en niet alles bovenaan blijft zitten.

Proef of het naar jou smaak is en je genoeg zout hebt gebruikt, de zout zorgt er ook voor dat de sambal langer goed blijft.

💡Wij maken altijd een grote hoeveelheid en bewaren het in de vriezer in kleine bakjes.
Zo heb je altijd verse sambal in huis!

💡In de koelkast kan je het ongv een maand bewaren, zorg wel dat je je potje steriliseert (5 min koken in water voor en na het vullen met sambal.
Heerlijk bij witte rijst, op je gebakken vis of bij kip. #Yummie!

Eet smakelijk! ❤️de Samballerie

Boeken

Zoek je een ander pittig sausje zoals Tomaten Sambal of  Springroll saus
Of liever sambal bestellen en woon je in de buurt van Amsterdam? Mail me! op Robin@samballerie.nl

Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.