Jalapeno Avocado Salade

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 personen

Je hebt nodig:

Eieren * 2
Romeinse sla * 1 kleintje
Avocado * 1
Bosui * 1/2
Bacon * 2 plakjes
Chia zaad * 1 TL
Hennep zaad * 2 TL
Olijfolie * scheutje
zout en peper * klein beetje

🍃⁠ Salade, ik ben er stiekem niet zo weg van.
Daarom pak ik altijd uit met de mijne.

Naast de mooie kleuren en de mix van zoet en zout, zorgt deze salade ook nog eens voor een heerlijk vol gevoel.

Avocado en bacon is altijd een goed idee, vooral met ei & jalapeno!

Let’s start!

Kook de eieren zoals je ze zelf het lekkerst vind.
Bak de bacon, dep deze goed af met keukenpapier en laat het even rusten.

Romeinse sla vind ik mooi en lekker knapperig, pluk deze en leg die als eerst op het bord.
Snijd de avocado in verschillende plakjes en leg deze op de sla.
Snijd de jalapeno en bosui in dunne ringen (proef hem even ivm de pittigheid) en leg deze mooi verdeeld over het bord.

Verdeel de bacon in stukjes, ik scheur het altijd, op een mooie plek op je bord.

Besprenkel de salade met olijfolie, de chia en hennepzaad en eventueel wat zout en peper.
En smullen maar!

KokenKoken

💡Wil je het meer spicy 🌶 ? Besprenkel de salade dan nog met wat chilipoeder, ook mooi voor de kleur.

❤️ de Samballerie