Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Indonesische Mango Rudjak

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 personen

Je hebt nodig:

Simpele Mango Rudjak (Indonesische Vruchtensalade)

Mango * 1
Soyasaus * 1 TL
Vissaus * 2 druppels
Ketjap Manis⁠ * 1 TL
Gula Djawa / Bruine suiker⁠ * 2 TL
1/2 TL (goed gevijzeld of gekruimeld)
Sambal oelek * naar smaak (ik doe 2 a 3 TL)
of verse peper * (denk aan Yellow face monkey, Habanero of Rawit)

Rudjak is een heerlijke Indonesische vruchtensalade.

Op een dag was 👴🏽 op bezoek en maakte wij deze simpele rudjak in een handomdraai.
Check hier de video met 👴🏽, die de simpele Rudjak ter plekke bij mij thuis verzon:

Wij maakte de Rudjak met mango, omdat dat eigenlijk het allerlekkerst is, omdat het lekker zoet is.
Zoet en Heet past heel goed bij elkaar, door de vissaus en soyasaus komt er ook een zoute smaak bij. Heerlijk!

Meng alle ingrediënten  in een vijzel of bakje tot een lekker prutje.
Proef totdat je hem zelf lekker vindt!

Snijd de Mango en strooi dan de Rudjak saus over het bord.
Heerlijk als lunch, toetje of tussendoortje!

💡Wil je een uitgebreidere Rudjak?
Maak de Rudjak met wat je in huis hebt, denk aan mango, radijs, cherrytomaat, avocado, komkommer, paprika, mandarijn, druiven, blauwe bessen, ananas, appel etc.

❤️de Samballerie

EreadersKoken