Indische maiskoekjes

  • Voorgerecht
  • min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Indische maiskoekjes van Oma (Frikadel Djagoeng)

Mais * 1 Blik
Rijstemeel * 5 EL
Tarwebloem * 1 EL
Water
Bosui * 1 of 2 stuks gesneden
Knoflook * 1 teen geperst
Selderij * 1 dun gesneden
Ei  * 1 gesneden
Zout en peper naar smaak
Sambal of chilivlokken naar smaak
Arachide olie om te bakken

Heerlijk maiskoekjes, zoals mijn oma altijd maakt voor mij en mijn zus. Lekker als snack of bij je avondeten, heerlijk met sambal!

Voeg het blikje mais met het vocht in een bak en voeg de ingrediënten toe.
Het geheel niet te waterig, anders een beetje dikker maken met meer meel.

Olie in een pan tot het warm is en dan met een pollepel 1 schep in de warme olie laten glijden, het wordt vanzelf een koekje.
Het gaat super snel en bind vanzelf. Goed opletten dus en op tijd omdraaien in de pan!

En niet te veel koekjes maken in 1 pan!

Als beide kanten geel-bruin zijn uithalen en op papier laten uitlekken.

 

Eventueel btje zout of chilipoeder toevoegen aan het eind.

❤️ Oma.

Boeken

Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.

En zie hier de sambal van oma