Hot sauce Chicken

  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 2 personen

Je hebt nodig:

Hele kip * 1 per 2 personen
Rozemarijn * Takje
Knoflook * 2 tenen

Sambal Oelek
Chilipepers * 12
Madame jeanette * (optioneel) 1
Ui * 2
Knolfook * 3 tenen
Zout * Snufje
Blenderen

Hot Sauce (1 grote fles of 2 medium flessen)
Olie * 2 EL
Chilipoeder * 2 TL
Suiker * 2 EL
Tomaten * 6 grote of stuk of 15 cherrytomaatjes
Apple azijn * 100 ML
Appelsap * 200 ML

Pittige kip, I love it!

Deze home made hete saus is perfect om je malse kip mee in te smeren en zorgt voor een intense pittige smaaksensatie om je vingers bij af te likken!

Hot Sauce:

Maak als eerst de sambal oelek, door de chilipepers met de ui, zout en knoflook te malen in een keukenmachine. Hou het grof.
Bak de sambal oelek in een pan met wat olie.

Voeg dan de chilipoeder toe, zie hier een heerlijke hete: Home Made Chili Flakes en de suiker.
Bak rustig op medium vuur.

Maal de tomaten tot een tomatensaus en voeg toe aan de pan, bak dit rustig 20 min lang.

Na 20 min bakken, blender je de saus tot een heerlijke saus.

Verwarm de oven op 200 ℃
Smeer de kip in met kipkruiden, of zout en peper. Zorg dat de kip overal goed ingesmeerd is aan alle kanten. Doe 2 tenen knoflook en een stuk rozemarijn in de binnenkant van de kip.

Gaar de kip 25 min in de oven en smeer de kip daarna in met de saus, wees niet te zuinig en smeer goed in de kip met een kwast.

Bak de kip nog zo’n 30 min gaar. (Check de garingtijd van je kip!)

💡 Bewaar wat saus voor na het garen van de kip, heerlijk om je kip na het bakken nog een keer in te smeren voor extra smaak.

💡 Steriliseer 2 flessen of potten ( 5 min in kokend water) en vul de ze met de overgebleven hot sauce.
Vul de flessen en steriliseer de flessen nog een keer na het vullen, zo kan je de saus het langst bewaren!

Deze hot sauce is ook lekker als sausje bij andere gerechten!
Eet smakelijk ❤️ de Samballerie

BoekenKoken Koken