Samballerie
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Home made Chili Flakes

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Gebakken knoflook * 4 tenen
Zout * 2 TL
Gedroogde Rawit peper * stuk of 25
Gedroogde Habanero * 3 stuks

KokenKoken

🔥Home Made Chiliflakes zijn echt mn favoriet op dit moment.🔥

Don’t get me wrong, I ❤️ Sambal, maar soms wil je niet te veel smaak toevoegen aan je gerecht.

Mijn opa eet er dan een verse rauwe 🌶 bij, maar ik kies dan liever voor chili vlokken gemengd met zout en knoflook.
Altijd goed.

Snijd de knoflook in grove stukken, bak deze in een pan met olie.
Zorg dat je het niet te lang bakt dan worden ze zwart, bruin wil je ze wel hebben.
Dan zijn ze lekker knapperig. Dep ze af op een keukenpapier.

Ik kies voor de gedroogde habanero, omdat deze echt heel spicy is en een heerlijke geur geeft.

💡 Deze peper is wel erg heet, dus ik haal vaak wat van de zaadlijsten uit de pepers.
Zo wordt het niet te 🔥 en kan je weer zaadjes planten!

De andere pepers zijn rawit, die laat ik in zijn geheel.

Stop de gedroogde Chilipepers, grof zeezout en de opgedroogde knoflook in de blender.
Zorg dat alles goed gemixt is, ook het zout.
Ik hou van grof, maar dan is het wel extra spicy. De habanero brandt haha!

🔥Kies wat je zelf lekker vind, grof of helemaal gemalen.

KokenKoken

Bewaar altijd in een goed afgesloten potje zodat het lang goed blijft.

💡De chiliflakes zijn heerlijk bij pasta, risotto, kip, gebakken aardappels, roti en nog veel meer! Check hier het pasta recept

Boeken

💌Wil je deze chiliflakes liever bestellen? Dat kan! Neem contact op via robin@samballerie.nl!
❤️ Liefs de Samballerie