Hete olijfolie

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Olijfolie * 1 fles (1L of 75 ml)
Rozemarijn * klein bosje
Hete gedroogde pepers * Ik koos voor gedroogde #NagaJolokia, #Habanero, #JamaicanBrownHabanero en #kashmiri.

Je eigen hete olijfolie, dat is toch heerlijk😍.
Lekker bij een stokbroodje, over je groenten of vis. Whatever you like!

Enige nadeel is, dat hij het zeker 2 weken moet intrekken voordat je echt de smaken goed proeft.

Maar het bereiden is zo gebeurd! Gooi alles in de pan en kook zeker 10 min in.
Bewaar het in de oude fles (schoongemaakt en gestileerd) of in een andere mooie fles of pot.

💡Voeg ook eens gebakken knoflook en thijm toe ipv Rozemarijn.
En je kan gemakkelijk variëren met gedroogde pepers in je olie! Gedroogde Rawit is namelijk ook echt top!

❤️ de Samballerie

Boeken Koken

Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.
Of meer saus recepten? Check ze allemaal hier: Hete saus