Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Hete Chili olie

  • Bijgerecht
  • 40 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Olijf olie * 750 ML / 1 Liter
Spaanse Rode pepers * 12
Chiliflakes (ik koos Rawit) * 2 EL
Optioneel gedroogde Carolina Reaper * 4 pepers
Knoflook * 4 tenen
Gember * 4/5 plakjes
Sesam olie * 2 TL
Soyasaus * 2 TL

Chili olie, zo heerlijk bij je stokbroodje of over je pasta.
Lekker pittig smaakje toevoegen aan je gerecht, delicious!

Home made is alleen maar lekkerder, vooral als je het even laat staan in goed laat intrekken.

Let’s start!

Snijd de lomboks/Spaanse 🌶️⁠  in stukken (mag groot) en laat de zaadlijst en zaden erin.

Voeg de olie in de pan en voeg de gesneden pepers erbij met de gember en knoflooktenen (laat deze in de schil en plet deze even zodat de smaken goed los komen.) en de gember.

Hou je van 🔥? Voeg dan ook de gedroogde carolina reaper toe in zijn geheel (niet opensnijden!)

Bak de chili olie op medium hoog vuur, laat je dit even lekker intrekken.
De rode 🌶️⁠ geeft ook een mooie rode kleur aan de olie!

Voeg na een minuut of 10 de chiliflakes toe, ik koos voor rawit flakes (lekker pittig🔥.)
2 eetlepels, maar dit kan je zelf ook aanpassen als je wilt.
Enige jammere is dat proeven nog niet zo lekker is!

Laat de olie langzaam intrekken terwijl je roert door de pan.
Voeg dan de sesam olie toe, dit geeft een lekkere geur en dan de soya saus.

Laat dit nog zeker een kwartier op laag vuur langzaam intrekken.
Proef de olie, dit smaakt nog erg olieachtig, maar dit wordt beter geloof me.

Laat de olie afkoelen.

Zeef de inhoud uit de pan, neem nog wat knoflook en chiliflakes mee als dat lukt.
En laat het afkoelen.

💡Steriliseer je fles waarin je de olie wilt bewaren. Doe dit dmv de fles in kokend water te laten koken zo’n 5 minuten.
Als de olie en de fles zijn afgekoeld, kan je de fles vullen met een trechtertje.

Steriliseer de fles dan nog een keer zodat alle olie resten verdwenen zijn en de olie echt lang houdbaar is.

💡Als het past, stop je de knoflook ook in de fles.
Voeg ook wat extra chiliflakes toe aan de fles.
Dit geef een leuk spicy effect aan de olijf olie en het meeste ben je verloren.

Laat de chili olie minstens een uur (liever een dag) intrekken voordat je het gebruikt.

💡 Zet de olie op tafel als je italiaans eet, of mix het met een beetje zout en gebruik het als dip bij stokbrood.
Delicious, Spicy and Easy, just how I like it!

❤️ de Samballerie

BoekenBoeken

💡More Spicy food? Probeer ook deze Spicy Saus en Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube!!