Gado Gado

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 personen

Je hebt nodig:

Gado-Gado bestaat voornamelijk uit groenten!

Bloemkool * 1 stuk
Sperziebonen * 400 gram
Eieren * 6
Komkommer * 1 stuk
Radijs * Grote tros
Chinese Kool * 1 stuk
Zoete Paprika * 2 stuks
Taugé * 250 gram
Satésaus * 1 pak –  liefst speciaal voor Gado Gado of Petjel.

(Wil je deze heter? mix een beetje sambal door de satésaus! #Yummie)

Kroepoek * 2 zakken (Ik koos Emping en kroepoek Bali)
Of bak je eigen kroepoek, nog lekkerder!

Koriander * Handjevol

Gado Gado is een gerecht wat ik maak als ik visite krijg, vooral mijn zus is er dol op.
Tuurlijk maakte ik weer veel te veel, maar hoe lekker is het als je de volgende dag ook nog eten hebt zonder weer een uur in de keuken te staan?

💡Check hier hoe ik de Gado Gado maakte voor mijn familie: Gado Gado Video

Gado-Gado is geen simpel en snel gerecht, je moet namelijk alle groenten apart blancheren

(kort koken, je wilt alles knapperig houden) en dan afblussen met koud water zodat het niet blijft garen.

Kies je eigen volgorde en doe het langzaam, anders overkook je misschien iets en dat is echt niet lekker! Snijd voor het blancheren de broccoli en bloemkool in roosjes (niet te klein), dop je sperziebonen en pluk de chinese kool. Blancheer deze dus apart en kook de eieren tot hard gekookte eieren.

Snijd de eieren door de helft na het koken. De radijs, paprika en taugé niet koken!

Als alles gaar is, verdeel je het in laag voor laag. Zo krijg je echt een mooie regenboog. Kies daarom ook altijd verschillende kleuren groeten uit.

Kook de Satesaus klaar, voeg wat sambal eraan toe en zet deze op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen bord maken en eigen groenten kiezen, ook de satesaus moet je als laatst zelf op je bord doen. Zo word niets slap. Garneer met kroepoek en koriander (als je dat lekker vindt) en eetsmakelijk!

Koken

💌Wat is jouw favoriete Gado-Gado groeten?
❤️ de Samballerie