Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Home made Chili Flakes

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen

Je hebt nodig:

Gebakken knoflook * 4 tenen
Zout * 2 TL
Gedroogde Spaanse peper * stuk of 25
Gedroogde Habanero * 3 stuks

Home Made Chiliflakes zijn echt mn favoriet op dit moment.

Don’t get me wrong, I LOVE Sambal, maar soms wil je niet te veel smaak toevoegen aan je gerecht.

Mijn opa eet er dan een verse rauwe peper bij, maar ik kies dan liever voor chiliflakes gemengd met zout en knoflook. Altijd goed.

Snijd de kloflook in grove stukken, bak deze in een pan met olie. Zorg dat je het niet te lang bakt dan worden ze zwart, bruin wil je ze wel hebben. Dan zijn ze lekker knapperig. Dep ze af op een keukenpapier.

Gooi de gedroogde Chilipepers, grof zeezout en de knoflook in de blender. Zorg dat alles goed geblend is, ook het zout.
Niet te grof, vooral de habanero is anders echt verradelijk haha.

Bewaar in een sluitbaar potje.

  KokenKokenKoken

💡De chiliflakes zijn heerlijk bij pasta, risotto, kip, gebakken aardappels, roti en nog veel meer! Check hier het pasta recept

💌Laat je ons weten waarbij jij het hebt gegeten?
❤️ Liefs de Samballerie