Broodje kerrie kip

  • Nagerecht
  • 10 min
  • 1 personen

Je hebt nodig:

Kippendijen * 300 gram
Masalla kruiden * 3 EL
Knoflook * 2 tenen
Kipkruiden/zout * 1 TL
Bosui * 1 gesneden
Tuinkers * 2 TL
Olie * 1 EL
Verse peper naar keuze * ik kies voor een milde pepers als een aji, Serrano of Spaanse peper.
Sambal naar keuze * Ik kies voor Badjak, of Madame jeanette sambal.

Broodje hete kip, heerlijk om ergens bij de Surinamer bijv af te halen.
Maar zelf maken is ook heerlijk!

Sale (NL)

Maak je eigen Boemboe in een vijzel, anders in een kommetje.
Dep de Kip met keukenpapier om wat water kwijt te raken.

Meng de Massala kruiden in een vijzel (of bakje), met de kipkruiden/zout en knoflook.
Smeer de kip met een kwastje goed in met de boemboe, zodat de kip goed is gemarineerd.
Met de hand mag ook, het moet goed in de kip zitten.

Laat deze het liefst even een uurtje marineren.
Bak daarna de kip met een pepertje erbij.

Broodje met sambal besmeren, kip op het broodje leggen, besprenkelen met bosui en tuinkers.
En eventueel extra sambal.

So easy, smullen maar!

❤️ de Samballerie

BoekenBoeken

Wil je meer pittige inspiratie? Check ons ook op Facebook, Insta en Youtube.
Of nog een pittig kiprecept: pittige kip uit de oven