Pittig eten voor Dummies

Samballerie Spicy Blog & Hete Tips
Hete Tips 23 februari 2020

#JointheSpicyWorld

Pittig eten, een levensstijl die ik graag doorgeef.
Ik durf zelfs te beamen dat je serieus iets mist als je spicy food overslaat.

Als jij elke keer in 🔥 staat, moet je hier vast niet aan denken.
En ik begrijp je. I’ve been there.

Maar denk eens aan wijn, mijn andere favoriet 😉
Vond je wijn meteen lekker?
OF een biertje? OF groenten?

Natuurlijk niet! Dit leer je on the way and when you ❤️ it, you can’t get enough🔥!

Je taco zal nooit meer hetzelfde smaken, kip met rijst zal je gelukkig maken en je pompoensoep neemt je mee naar een andere dimensie.

Maar ik hoor je denken… HOE?!!!
👉🏽 Hierbij de nodige tips!

Tip 1 – Sriracha of milde chilisaus is niet zo pittig, probeer dit op bijvoorbeeld een broodje shoarma, loempia of tortilla.

Tip 2 – Voeg een beetje milde chilipoeder of cayennepeper toe aan je gerecht ipv zwarte peper, denk aan een snufje zoals je doet bij zout.
💡Niet zoveel als zwarte peper.

Tip 3 – Is het toch te heet? Blus je mond met melk of yoghurt.
Is je gerecht te heet? Voeg wat suiker en/of citroen toe om dit te blussen.

Tip 4 – Doe een beetje chilipoeder of chilisaus/Sriracha op je eitje.

Tip 5 – Koop eens een verse milde (Spaanse) peper bij de supermarkt.

💡Verwijder hiervan altijd (met handschoenen!!!) de zaadlijst uit de peper.
Dit zijn de witte randen waaraan de zaden vastzitten met het vruchtvlees.

Dit is het pittige gedeelte van de 🌶.
De zaden zijn niet perse heet, maar deze zijn in aanmerking gekomen met de zaadlijst dus verwijder deze ook.

Tip 6 – Snijd de peper in grote ringen, zodat je kan blijven proeven tijdens het koken en de peper kan verwijderen waar nodig.
💡Tijdens het eten van je gerecht eet je de chilipeper niet op, zo wen je rustig aan de smaak.
*Extra Tip: Kook niet meteen met een hele peper, probeer eerst een kwart in je eten en wen er langzaam aan totdat jij klaar voor meer bent.

Tip 7 – Gebruik nog geen 🌶 in je hete soep. Door de warmte pakt dit vaak nog heter uit!

Tip 8 – Tijd voor hot sauce en chili olie!
Tabasco bijvoorbeeld, doe eens een klein druppeltje op bijv je pasta bolognese of lasagna.

Tip 9 – Eet je sushi en sashimi met een klein beetje wasabi op je sushi ipv in je soyasaus.

Tip 10 – Ga verder met de verse jalapeno 🌶.
Snijd de verse jalapeno peper in 1 dun ringetje en eet dit op bijvoorbeeld je taco, dipsaus of je chili con carne.
Breid dit langzaam uit naar meer, hoe jij het lekker vind.

Tip 11 – Still on board? Tijd voor het echte werk!
De Madame jeanette, deze is perfect om in zijn geheel te laten mee sudderen voor een perfecte smaak in je roti of pompoensoep.
💡Blijf proeven, doe de peper pas halverwege in de pan en haal de peper uit de pan waar nodig.
*Extra Tip: De 🌶  mag nooit breken, gebruik altijd handschoenen en roer dus niet te stevig!

Tip 12 – Bestel eens een broodje kip kerrie bij de Surinamer met peper en zuur.
Een gerecht met 2 of 3 🔥/🌶 bij een India’s of Indisch restaurant/take out.
Eet de ‘sambal bij’ bij je gerecht , de hete saus die op tafel staat of die het personeel adviseert.
💡En eet eens bij een echte Thai en laat je verassen!

Last Tip – Now you made it, Welcome on board!
Vind jouw eigen smaak en weg in de Spicy world en kook eens een heerlijk recept van de #Samballerie met 2 of 3 🔥🔥 of kies voor een mindere hoeveelheid pepers.

Thank me later ❤️